2016. november 16., szerda

Ne félj a Bohócoktól!

Sziasztok!
A bohócoktól való félelemről írtam nemrég. többen megkerestek a bejegyzésemmel kapcsolatban, hogy ök bizony félnek a bohócoktól. A kérdésemre nem tudták megválaszolni ,hogy ennek mi lehet az oka.
Egy picit elmélyedtem a témában, és a következőre jutottam:

  • Valami kellemetlen emlék.
  • Olyat láttam ami megrémisztet.
  • Félek az ismeretlentől.
  • Tényleg bohócfóbiád van.
Akkor kezdjük az elején,kellemetlen emlék:
Lehet, hogy rettegsz attól, hogy sok ember előtt kell szerepelned (iskolai felelés, ünnepély alatti vers mondás..). Pedig az nem rossz dolog, sőt  lehet,még sikerélményben is lesz részed. Ha valaha belesültél egy versbe nagyobb közönség előtt, akkor te nem a bohócoktól félsz, hanem a kudarctól.


Valami megrémisztet: A videómegosztó oldalak tele vannak ijesztgetős bohócokkal, de azok az emberek akik ezeken a videókon szerepelnek azok azt gondolják, hogy viccesek pedig nem. Bele sem gondolnak abba, milyen lelki sérüléseket okozhatnak tettükkel azokban akiket megijesztenek. Kívülről nézve első pillantásra viccesnek tűnhet a dolog de hidd el ők sem szeretnék ha velük hasonló dolgot csinálnának.


Ismeretlen: Az biztos, hogy nem mindennapi látvány egy bohóc, de gondolj csak bele a Ronald MC Donald's Félelmetes? Nem! Azért nem tűnik rémisztőnek mert viszonylag sűrűn találkozol vele (étterembe, szórólapon, reklámba...) tehát már megszoktad és elfogadtad. Dolgoztam egy rendezvényen, ahol az egyik kis srácnak nagyon félelmetes voltam, elkezdtünk beszélgetni,majd úgy búcsúzott el tőlem,"ha majd felnőtt lesz ö is bohóc lesz".


Bohócfóbia:  Kuloulrofóbia??? Ezt még a Wikipédia sem ismeri.



Én szerintem ha egy anyuka a gyerkőceivel találkozik egy bohóccal ne azt mondja "gyere picim nem kell félni" bár Anya jót akar,de a gyerekben ott marad egy kis kapu hogy "miért? ettől az embertől félni kell?"
Valószínű ha a bohóc hajáról kezd el beszélni Anya akkor az kevésbé ijesztheti meg a gyerkőcöt.
Továbbá nem szerencsés párhuzamot vonni a rajzfilmekben látható gonosz bohóccal sem.


 

Emlékezés Oleg Popovra!

Meghalt Oleg Popov, a leghíresebb orosz bohóc


November 3.án szomorú hírt közölt a sajtó. A Napfény bohócként is híres orosz bohóc 87 esztendősen elhunyt.Életében elérte azt amit minden előadó szeretne Ő a leghíresebb Bohóc.



Pályafutása alatt rengeteg szakmai elismerést, díjat tudhatott magáénak.
Érdemeit a szakmában világszerte elismerik.
Nyugodj békében!

2016. november 14., hétfő

Kell félni a bohócoktól?

Sziasztok!

Hiába teszek meg minden tőlem telhetőt, a bohócoktól való alaptalan félelem mítoszának lerombolására, amikor valami furi dolgot olvastam nemrégiben. A cikket a hungliaonline.com on találtam.
Bohócnak öltözött emberek olyan dolgokat csinálnak, ami másoknak rossz.

De ez szerintem egy olyan dolog ami arra alapoz, hogy vannak emberek akik félnek a bohócoktól.

Nézzük csak meg, egy fura ruhába öltözöt ember félelmetes sminkben embereket ijeszteget olyan helyen ahol ez abszolut váratlan. ( a bohóc ruha ideális álca). A videóban is láthatjuk egy párocska sétálgat a parkban, majd tűzijáték, nagyon romantikus, de ekkor jelenik meg a két idióta (elnézést a szóhasználatért, de aki ilyet csinál...) és elkezdik kergetni a párocskát.
Amúgy az én véleményem az, hogy valami eredetibbet is csinálhatnának a videómegosztok tele vannak ehhez hasonló felvételekkel.

A rendes bohócok mindig arra törekednek, hogy egyediék legyenek (Brand-et épitenek). Ruhát csináltatnak maguknak, nem pedig egy futószalagon készült fantáziatlan terméket viselnek.
Tehát egy magàra valamit is adó bohócot akár ezer bohóc közül is felismersz.
Akik nem sminkelnek, hanem álarcot húznak azokkal megint csak valami gáz van szerintem.

Az is teljesen rendben van, ha az ilyen ostoba emberekre rendőrt hívunk. Szerintem az látszik egy jelmezbe bújt emberen is ha valami rosszban sánitkál.

A következő bejegyzésemben arra probálok válaszokat találni, hogy a gyerekek miért ijednek meg a bohócoktól.