2016. október 3., hétfő

Gyerekkorunk "bohóc ellátói"

Dili boltok!

  Általános suliban is nagy Móka Mukinak tartottak a suliban. Ezt nemcsak a rendszeres Hahota magazin vicceinek mesélésével érdemeltem ki, hanem rendszeres vásárlója voltam a kerületünk egyetlen diliboltjának is. A mai világban már nincs is olyan bevásárló központ ahol ne lapulna egy party kellék bolt, de régebben nem volt olyan egyszerű beszerezni egy-egy "dilis cuccot".Először a szüleimmel tértem be egy háztartási boltba, aminek a hátsó sarkába egy vitrines pult volt található,ami nagyon érdekes mondhatni Dilis kellékeket rejtett. Egyből felvillant a villanykörte a fejem felett " ez mókás lesz".
  
Elöször a tornatanáromat sikerült megviccelnem. úgy hogy nem öltöztem át tesi órára mondván technika órán balesetet szenvedtem.

A kellékkel bárkivel el lehetett hitetni, hogy egy százas szög átszurta az egyik ujjunkat. Egy pici géz némi művér és teljes az illuzió.
A baj a nagyszünetben történt amikor ismét találkoztam a tesitanárral, aki észrevette a kezem sértetlenségét .

De az is előfordult,hogy megkínáltam valakit rágógumival ami rácsapott a kezére, olyan is előfordult,hogy a reggeli kézfogásnál jó pár osztálytársam kezét megrázta egy szerkezet ami a tenyerembe volt rejtve.

De a legmerészebb tréfa az volt, amikor egy tanárom kávéjába csempésztem egy olyan kocka cukrot ami elolvadás után bogárrá változott. Na ez intőgyanús volt ( de mindenki a tanáron visított).

Volt még számos móka, de inkább nézzetek szét egy boltba ahol tréfás kellékeket árulnak.