2016. november 16., szerda

Ne félj a Bohócoktól!

Sziasztok!
A bohócoktól való félelemről írtam nemrég. többen megkerestek a bejegyzésemmel kapcsolatban, hogy ök bizony félnek a bohócoktól. A kérdésemre nem tudták megválaszolni ,hogy ennek mi lehet az oka.
Egy picit elmélyedtem a témában, és a következőre jutottam:

  • Valami kellemetlen emlék.
  • Olyat láttam ami megrémisztet.
  • Félek az ismeretlentől.
  • Tényleg bohócfóbiád van.
Akkor kezdjük az elején,kellemetlen emlék:
Lehet, hogy rettegsz attól, hogy sok ember előtt kell szerepelned (iskolai felelés, ünnepély alatti vers mondás..). Pedig az nem rossz dolog, sőt  lehet,még sikerélményben is lesz részed. Ha valaha belesültél egy versbe nagyobb közönség előtt, akkor te nem a bohócoktól félsz, hanem a kudarctól.


Valami megrémisztet: A videómegosztó oldalak tele vannak ijesztgetős bohócokkal, de azok az emberek akik ezeken a videókon szerepelnek azok azt gondolják, hogy viccesek pedig nem. Bele sem gondolnak abba, milyen lelki sérüléseket okozhatnak tettükkel azokban akiket megijesztenek. Kívülről nézve első pillantásra viccesnek tűnhet a dolog de hidd el ők sem szeretnék ha velük hasonló dolgot csinálnának.


Ismeretlen: Az biztos, hogy nem mindennapi látvány egy bohóc, de gondolj csak bele a Ronald MC Donald's Félelmetes? Nem! Azért nem tűnik rémisztőnek mert viszonylag sűrűn találkozol vele (étterembe, szórólapon, reklámba...) tehát már megszoktad és elfogadtad. Dolgoztam egy rendezvényen, ahol az egyik kis srácnak nagyon félelmetes voltam, elkezdtünk beszélgetni,majd úgy búcsúzott el tőlem,"ha majd felnőtt lesz ö is bohóc lesz".


Bohócfóbia:  Kuloulrofóbia??? Ezt még a Wikipédia sem ismeri.Én szerintem ha egy anyuka a gyerkőceivel találkozik egy bohóccal ne azt mondja "gyere picim nem kell félni" bár Anya jót akar,de a gyerekben ott marad egy kis kapu hogy "miért? ettől az embertől félni kell?"
Valószínű ha a bohóc hajáról kezd el beszélni Anya akkor az kevésbé ijesztheti meg a gyerkőcöt.
Továbbá nem szerencsés párhuzamot vonni a rajzfilmekben látható gonosz bohóccal sem.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése