2016. október 14., péntek

Gondolatok a tréfáról!

Vidámság, móka!

Köszöntelek Drága Olvasóm!Ma egy olyan dologról szeretnék gondolatokat feszegetni amivel a Bohócokat azonosítják.

Miről is szeretnék írni? A vidámságról. mókázásról, humorról...
Azt gondolom, hogy ezek a dolgok inkább egy állapotnak a szinonimái
De mi is ez pontosan?

Burleszk.:

burleszk vagy burlesque az olasz burla („tréfa, móka”) szóból származik többjelentésű fogalom, de ma leginkább olyan bohózatfajtát jelöl, amely képtelen helyzetekre, torzításokra, kiélezett helyzetkomikumokra épít. A hősök esetlenek, irreálisan viselkednek és ebből bonyodalmak adódnak.
(Wikipédia)

Itt mindjárt meg is állnék egy pillanatra. esetlenek? irreális viselkedés? Hát nem tudom, ez nem feltétlenül jelenti azt , hogy a bohócok mindegyike gügye!!!
Egy régebbi bejegyzésemben megírtam, hogy egy bohócnak mennyi mindenhez kell érteni.
Az hogy esetlenül adja elő a produkcióját, az csak egy eleme az előadásnak. Bátran vizsgáljuk meg az egész produkciót. A műsor elején valóban csak ügyetlenkedik a három labdával, de az előadás végére már profin zsonglőrködik a labdákkal, a közönség pedig tapssal jutalmazza a bohócot. tehát a foglalkozás elérte a célját, a nézők szórakoznak.

Tehát a bohóckodás egyfajta eszköze a hangulatfokozásnak.Azt gondolom nem tévedek nagyot,ha kijelentem, hogy mindenki szívesebben vidám mint szomorú. Persze mindenkinek vannak rosszabb napjai, és ilyenkor az igazán jó barátok megpróbálnak a bánattól szenvedő arcára mosolyt csalni, hogy is teszi? "bohóckodással"..
Persze nemcsak a rossz hangulaton lehet javítani.
Az emberek nem úgy mennek moziba vígjátékot  nézni, hogy előtte szomorkodnak, hanem már előtte is jókedvűek, viszont tudják azt ,hogy a film után még jobban fogják magukat érezni.

Egy másik kérdés: 
Vajon a Bohócok mindig vidámak?

Én csak magamból tudok kiindulni, mások nevében nem tudok és nem is akarok véleményt alkotni.
Engem mindig örömmel tölt el ha másoknak vidámságot tudok csempészni az életébe. Tudom, ha felveszem "kacagland" főkuncellárának ruháját akkor egészen sok ember képes vagyok megnevettetni, és ez jó! tehát én még sohasem volta szomorú bohóc.